منو مطالب

نقد و بررسی سریال لایواکشن جدید آواتار | فاجعه یا شاهکار؟

avatar

لایواکشن آواتار: آخرین باد افزار چطور بود؟

وقتی برای اولین بار انیمیشن آواتار رو دیده بودم هفت سالم بود و اولین اپیزودی که دیدم مربوط به فصل دوم بود، به وضوح احساسی که بعد از هر اپیزود داشتم رو یادم میاد و حالا با دیدن سریال لایو اکشن Avatar: The Last Airbender بعد از بیشتر از ده سال دوباره اون احساس رو تجربه کردم!

به اسپایدروینگ خوش اومدین، من مانی ام و اینجا قراره درباره سریال جدید آواتار صحبت کنیم. میخوام نظرم رو از دو دیدگاه متفاوت بگم، یکی از نگاه طرفداری که سالهاست منتظر بود این سریال رو ببینه و یکی دیگه هم از دیدگاه کسی ‌که داره بی طرفانه بهش نگاه میکنه و وابستگی احساسی ای به این داستان نداره.

هشدار اسپویلر

این متن طبیعتا اسپویلر داره پس اگه سریال رو ندیدید حواستون باشه که اسپویل نشید؛ اولین چیزی ‌که انتطار دیدنش رو نداشتم اوپنینگ اپیزود اول بود، جلوه های ویژه عنصر افزاری ها خیلی از انتظاراتم بهتر بود و واقعا سورپرایزم کرد، اینکه داستان مستقیما از حمله پادشاه سوزن شروع شد هم یکی دیگه از نکاتی بود هیجانات اپیزود اول رو دوچندان میکرد!

وقتی بحث اکیورسی و وفاداری به منبع اقتباس مطرح میشه میشه خیلی سختگیر یا خیلی بیخیال بود اما شخصا ترجیح میدم تو این موضوع میانه رو باشم، آخرین باد افزار در وفاداری ظاهری بدون شک گل کاشته و همونطور که از تصاویر و تریلر ها مشخص بود از نظر ویژوالی ما یه اقتباس بی نقص از سریال انیمیشنی داریم اما وقتی میرسیم به بخش داستان قضیه یکم متفاوته، بخشی از شخصیت پردازی کرکتر ها تغییر کرده تا با محیط و حس و حال سریال هماهنگ باشه، مثلا «زن ستیز» بودن ساکا یا «بیش از حد بازیگوش» بودن آنگ رو به کلی از سریال حذف کردن!

عدم وفادرای در خصلت برخی شخصیت ها

تقلیل ارزش زن ها در مبارزه و تواناییشون در بقا یکی از مهمترین عناصر تشکیل دهنده شخصیت ساکا بود، این مشکلات اخلاقی ساکا بود که باعث شد با خواهرش دعوا کنه و عصبیش کنه تا در نتیجه آواتار رو پیدا کنن، ولی این دعوا و بحث بین این دو نفر که ریشه مستقیم در زن ستیز یودن ساکا داشت به کلی از سریال حذف شده بود و مشخص بود که داستان رو طوری کنار هم قرار داده بودن که عدم وجود این نکته کلیدی برای طرفدارایی که بیش از حد به جزییات دقت نمیکنن مشهود نباشه اما کاملا واضح بود، چون بزگترین رشد شخصیتی ساکا مربوط به وقتی میشد که از سوکی یاد گرفت در ادامه مسیر زندگیش جنسیت زده  و زن ستیر رفتار نکنه و دیدگاه متفاوتی داشته باشه و بلوغ ذهنی برسه!

همین اتفاق برای شوخ طبعی و روحیه کودکانه و بازیگوشانه انگ هم افتاد، اینکه انگ به محض بیدار شدن از کوه یخ دنبال پنگوئن سواری و ماجراجویی باشه یکی از مهمترین بخش های تشکیل دهنده شخصیتشه که یاد میگیره ازش عبور کنه و بالغ بشه!

بررسی و موشکافی تریلر قسمت سوم ددپول «Daedpool And Wolverine»
بیشتر بخوانید

اتفاق مشابهی برای ساکا هم افتاد، و روحیه طنزش بیشتر به سمت جدی بودن و رهبری و مراقبت از قبیله سوق پیدا کرد چون به گفته سازنده های سریال میخواستن این لایواکشن تلفیقی از اواتار و  Game of Thrones باشه و فضای مشابهی به مخاطب القا کنه، اما شخصا جدیت بیش از اندازه ساکا اذیتم میکرد، هرجند بازیگرش در مصاحبه ها بارها گفت که تمام تلاشش رو برای اوردن طنز ساکا به سریال کرده ولی بعضی المان های انیمیشن رو به سختی میشه در لایواکشن اجرا کرد که خب کاملا قابل درکه.

بازگشت شهاب سنگ سوزن؟

avatar

نکته دیگه ای که قبل از انتشار سریال تایید شده بود اینه که به بازگشت شهاب سنگ سوزن در سریال اشاره نمیشه، درواقع تو قسمت اول بین صحبت های گیاتسو دوبار گفته شد که این شهابسنگ هر صد سال یه بار برمیگرده و سوزن هم در حین حمله مستقیما گفت که با اومدن شهاب سنگ اتش افزار ها در قدرتمند ترین حالت خودشون هستن، اینا اطلاعاتی ان که ما در انیمیشن موقع اولین ملاقات انگ با اواتار روکو متوجهشون شده بودیم و این خیلی خوبه که اینجا از همین اپیزود اول یه سری قوانین و شرایط رو مشخص کردن!

بازیگر های اصلی در سن رشدن!

دلیل اینکه بخش زیادی از اتش افزار هایی که در انیمیشن در فصول دوم و سوم ازشون رونمایی میشد رو اینجا در فصل اول میبینیم درواقع مربوط میشه به مشکلات زمانی، در انیمیشن بزرگ شدن شخصیت های اصلا نگران کننده نبود چون طبیعتا انیمیشن بودن ولی اینجا نمیتونن در فصل اول یه تایم مشخص برای اومدن شهاب سنگ مشخص کنن و درواقع یه ددلاین برای تمرینات انگ بذارن چون ممکنه فصل دوم شاید تا دو سال هم طول بکشه تا ساخته بشه و بازیگر های اصلی سریال در سنی هستن که خیلی زود بزرگ میشن، پس بهترین انتخاب همینه که داستان طی چند سال روایت بشه و کرکتر ها همزمان با گذر زمان بزرگ بشن، طبیعتا هیچکس دلش نمیخواد یه بازیگر ۲۰ ساله رو به عنوان اواتار ۱۲ ساله ببینه!

و بخاطر همین بحث محدودیت زمانیه که شخصیت های مثل پادشاه سوزن و اوزای در فصل اول حضور دارن، چون ممکنه سالها تا اماده شدن فصل های بعدی طول بکشه و اینا شخصیتای فن فیوریتی هستن که طرفدارا دلشون میخواد هرچه زودتر ببیننشون.

داستان سرایی مستقل و متفاوت!

موضوع بعدی نوع روایت و pacing سریاله، بدون شک انیمیشن اواتار یکی از بهترین سریال های انیمیشنی تاریخه و در این موضوع هیچ شکی نیست، اما هر اپیزود انیمیشن در طول بیست دقیقه روایت میشد و داستان های مجزایی داشت که چسبوندنشون به هم برای ساخت یه روایت یک ساعته برای هر قسمت کار آسونی نیست، اما غیرممکن هم نیست ولی جوری که در سال داستان هر اپیزود به هم متصل شده تا حدی آزار دهندست و خیلی برای بهتر شدن جا داشت

در کل این سریال به شدت موفق شد  طفل ۷ ساله‌ی درونم رو خوشحال کنه و حال و هوای سال ها پیش رو بهم بده اما ایرادات مشهود زیادی هم وجود داشت که اصلا منکرشون نمیشم و در آینده قطعا خیلی بیشتر درباره مسائل مختلفی مثل شخصیت پردازی زوکو و… مطالب مختلفی مینویسم!

امیدوارم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید، حتما به بقیه مطالب وبسایتمون هم سر بزنید و نظراتتون رو باهامون به اشتراک بذارید. همچنین میتونید با دنبال کردن رسانه اسپایدروینگ در بقیه شبکه های اجتماعی از تازه ترین اخبار، مقالات، تئوری ها و بررسی های دنیای کامیک و سرگرمی مطلع بشید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *